Op zoek naar interieuradvies in Breda en omgeving? Neem contact met mij op!

Interieurstylist Breda | Gratis Interieurstyling Tips

Interieurstylist Breda | Interieurstyling Tips

Er is online natuurlijk van alles te vinden over interieurstyling maar in deze blog geef ik je als interieurstylist in Breda graag gratis interieurstyling tips. Zie het als een duwtje in de goede richting. Ik heb als interieurstylist inmiddels al een aantal jaren ervaringen met interieurstyling en geef je daarom graag mijn lijstje met tips & tricks op het gebied van interieurstyling. Zo kun je daarna zelf aan de slag om van jouw woondroom werkelijkheid te maken! 

Interieurstylisten lijken altijd precies te weten waar ze accessoires moeten plaatsen om er een mooi geheel van te maken. Vaak kom je met een goed styling gevoel al een heel eind maar met een aantal handige interieur styling tips geef ik je graag een extra duwtje in de juiste richting. 

Als interieurstylist in Breda geef ik je hieronder de 6 Concrete Interieurstyling tips voor een rustig, sfeervol interieur waarbij de interieurstyling in balans is. 

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist?
Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist?

Tip 1 | Maak een  Moodboard!

De eerst stap van juiste interieurstyling is het zoeken van inspiratie. Kijk in verschillende woonbladen, pinterest of je favoriete woonmerken. Verzamel zoveel mogelijk foto’s van interieurs die je aanspreken. Als interieurstylist haal ik mijn inspiratie uit heel veel verschillende dingen. Uiteraard online en de bladen maar ook een dagje bos of strand kan een bron van inspiratie zijn. Of wat dacht je van je favoriete jurk met een mooi print of kleuren? Mijn inspiratie kunnen items zijn maar ook verschillende materialen. Probeer dus verder te kijken dan alleen interieurplaatjes. 

Nadat je een groot aantal foto’s hebt verzameld ga je selecteren. Als je ongeveer 8-10 foto’s hebt verzameld dan kun je vaak een duidelijke stijl ontdekken die de basis gaat zijn van jouw styling plan. Maak vervolgens een moodboard van je favoriete items dit kan je o.a doen in Canva. Met een concreet moodboard voorkom je namelijk dat je accessoires gaat kopen waar je later spijt van krijgt. Je kunt als in een woonwinkel staat even snel je moodboard erbij pakken en kijken of het aansluit bij je gekozen stijl. Ideaal en voorkomt dat je de verkeerde accessoires komt waar je later spijt van krijgt. 

Tip 2 | Symmetrie  

Als interieurstylist kom ik in veel woning in Breda en omstreken. Ik zie vaak dat mijn klanten echt hun best hebben gedaan om er een gezellige plek van te maken maar het gaat nog niet altijd helemaal goed. Een van de basisregels die dan vaak vergeten wordt is de regel van symmetrie of asymmetrie. 

Als interieurstylist heb ik zelf een grote voorkeur voor deze basisregel. Simpel gezegd komt er op neer dat je of kiest voor rust en balans door symmetrisch styling toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan je nachtkastje waar je op beide kastjes hetzelfde lampje neerzet. 

Met asymmetrie bereik je juist het tegenovergestelde. Door je accessoires op deze manier neer te zetten ontstaat er een speelser en verrassender effect. 

Tip 3 | Regel van derden 

De regel van derden is simpel gezegd de manier de plek je de accessoires op de kast neerzet. Een fijne basisregel om toe te passen bij het kiezen van de juiste plek van je accessoires. Deze regel pas ik zelf als interieurstylist ook vaak toe bij mijn project in Breda en omgeving. Je zet de items dus niet in het midden van de kast maar juist op een derde van de totale kast. Je verdeeld de kast als het ware in je gedachten in 3 delen. Je zet je items dan neer op een van de snijpunten van de lijnen die je denkbeeldig hebt geplaatst in je hoofd. 

Tip 4 | Driehoekscompositie

Nog een fijne basisregel die vaak toepas als ik een interieur afstijl bij mijn klanten in Breda om omgeving, is de driehoekscompositie. Een mooie harmonieuze verdeling creëer je door de styling items zo neer te zetten dat ze samen een onzichtbare driehoek vormen. 

Een item heeft het hoogtepunt in de denkbeeldige driehoek. Kijk maar eens een van de interieurtijdschriften. Veel accessoires worden door interieurstylisten op deze manier gestyled. Het zorgt voor een mooie balans van je items. 

Tip 5 | Oneven  

Bij het stylen is het vooral zoeken naar een mooi evenwicht. Een handig hulpmiddel is de regel van oneven aantallen. Door de items juist in een groepje van 3 of 5 bij elkaar te zetten maak je de compositie namelijk spannend. Deze regel werkt ook goed met kussens op de bank! Probeer het maar eens uit. 

Tip 6 | Ton sur Ton

Ik ben groot fan van ton sur ton. Dit creëert namelijk rust en eenheid in je interieur. Veel woonaccessoires kunnen ook een drukke boel geven en dat komt dan vooral omdat ze niet goed gecombineerd worden. Dit komt vaak door de verkeerde kleuren combinatie. Ton sur ton (kleuren binnen dezelfde kleurfamilie) en de juiste mix van materialen kunnen dan juist zorgen voor rust in het totaalbeeld. 

Interieurstylist Breda | Interieurstyling tips Japandi Stijl eenheid en rust
Interieurstylist Breda

Interieurstylist Breda | Interieurstyling Tips
Met deze interieurstyling tips hoop ik je als interieurstylist uit Breda een duwtje in de goede richting te hebben gegeven. Mocht je nou denken; “ leuk die regels maar mij lukt het nog steeds niet!” Neem dan vrijblijvend contact met mij op dan gaan we samen kijken hoe we ook van jouw interieur een fijne plek kunnen maken. Als interieurstylist is dat namelijk het liefste wat ik doe:). 

Liefs Wendy

Interieurstylist Breda

nieuwbouwwoning

Hi, ik ben Wendy!

Hé jij! Wat leuk dat je mijn website bekijkt. Nu je hier bent beland, vraag je je vast af wie achter Thuismus Interieur zit en wat ik voor jouw interieur kan betekenen als Interieuradviseur in Breda en omgeving. 

INTERIEURADVIES
AAN HUIS

Meer informatie

BASIS
INTERIEURADVIES

Meer informatie

COMPLEET
INTERIEURADVIES

Meer informatie