Op zoek naar interieuradvies in Breda en omgeving? Neem contact met mij op!

Nieuwbouw Tips

Nieuwbouw Tips | Praktische tips

YAY! Je bent ingeloot voor een nieuwbouw woning in Teteringen of omgeving .
Dan heb je echt geluk! Want ik weet uit eigen ervaring wat een ontzettend leuk dorp dit is! Ik woon nu alweer ruim 9 jaar in onze tweede nieuwbouwwoning in Teteringen samen met mijn gezin. Graag geef ik je in deze blog een aantal handige nieuwbouw tips. Lees je mee… 

Uit eigen ervaring weet ik wat er allemaal op je af kan komen bij een nieuwbouw woning. Het duurt daarnaast natuurlijk ook nog even want gemiddeld krijg je 1,5 tot 2 jaar na het teken pas de sleutel van je nieuwbouwwoning. De voorpret kan natuurlijk al wel beginnen maar er komt misschien ook ontzettend veel op je af. 

Want waar begin je nou precies? Ik geef je daarom graag een aantal gratis interieurtips voor het indeling van je nieuwbouwwoning. Daarnaast neem ik je ook mee in hoe wij dit hebben aangepakt. Wellicht brengt het je op ideeën voor de indeling van jouw nieuwbouw huis in Teteringen.  

Deel 2 help ik heb een nieuwbouwwoning gekocht

Nieuwbouw Tips | Waar moet je beginnen?

Je koopt je nieuwbouw huis vanaf een tekening of brochure. Super mooi die 3D animatie van de voorkant van je huis.  Maar hoe groot zijn de ruimtes nu precies binnen? Na dat je bent ingeloot heb je kort daarna al een gesprek over het eventuele meerwerk. Je bespreekt dan al vaak waar extra stopcontacten moeten komen of je een uitbouw wil en hoe groot dan precies maar ook waar eventuele extra lichtpunten moeten komen en ga zo nog maar even door. Keuzestress genoeg gelijk al in de eerste fase na de aankoop van je nieuwbouw huis. In dit artikel geef ik je graag een aantal praktisch tips waar je op zou kunnen letten bij het indelen van je nieuwbouw huis.

Nieuwbouw Tips | Indeling eerste etage

Het indelen van je nieuwbouw huis is niet iets wat je even snel moet beslissen. Je kunt het tenslotte maar een keer goed doen. TIP! Neem hier dus ook echt de tijd voor en begin op tijd. Hoe rekening met o.a. de volgende situaties:
 • Denk daarom goed na over jullie gezinssamenstelling, wat vinden jullie als gezin belangrijk?
 • Maar denk hierbij ook na over de toekomst. Misschien heb je nu nog maar 1 kindje maar wel de wens voor een broertje of zusje. Hoe kun je daar nu al rekening mee houden bij de indeling.
 • Of zijn jullie als gezin al wel compleet maar zijn je kids nu nog veel aan buitenspelen of beneden in de woonkamer. Bedenk dan ook dat over een paar jaar er vrienden en vriendinnen komen en er huiswerk gemaakt moet worden. Kan dat allemaal in die ene kamer die jij voor ogen hebt?
 • De indeling van de badkamer is ook een belangrijk punt om over na te denken. Zijn jullie bad liefhebbers of juist niet. Wil je een wasbak of toch liever twee? Of heb je wellicht de mogelijkheid voor een tweede badkamer op zolder?
 • De wasmachine! Niet echt een heel mooi item in je nieuwbouw huis maar wel belangrijk om er over na te denken waar deze nu het meest praktisch geplaats kan worden in je huis.
  TIP! Zo hebben wij er bijvoorbeeld voor gekozen om de wasmachine ruimte niet op zolder te plaatsen, waar de meeste gezinnen deze hebben, maar op de eerste etage! Echt een fantastische keuze geweest.  Eerlijk gezegd heb ik nooit begrepen waarom veel mensen deze op zolder plaatsen. Je doucht op de eerste etage ( daar trek je je kleding dus ook vaak uit) en slaapt ook op de eerste etage (waar je vaak ook je kleding kast hebt). Waarom brengen we dan vervolgens onze was naar zolder? TIP! Daarnaast hebben wij er voor gekozen om de 2 kleinere slaapkamers op de eerste etage samen te voegen tot een grote. Dit werd de masterbedroom. De ruimte splitste we later zelf op met een tv/ kastenwand. Omdat we dit al vooraf hadden besloten konden we midden in de ruimte een stopcontact uit de vloer laten komen, perfect voor onze tv aansluiting. TIP! Verder hebben wij om de eerste etage een ruime werkkamer gemaakt en dus de wasruimte en een badkamer. We zijn zelf echt heel erg blij met deze indeling! Uiteraard is dit voor iedereen weer anders maar ik bedoel maar te zeggen denk er goed over na!
nieuwbouwwoning
nieuwbouwwoning

Nieuwbouw Tips | Indeling Zolder

TIP! De zolder is vaak een super mooie ruimte waar je veel mee kan. Maar ook gelijk een lastige ruimte om vanaf papier in te beelden. Zeker door de schuine wanden is dit echt niet makkelijk. Wij kozen voor onze nieuwbouw in Teteringen voor een indeling vanuit de bouw maar wel eentje die we zelf bedachte. We wilde onze 2 dochters, twee gelijke kamer geven. Daarnaast wilde we graag een tweede badkamer creëren en zochten we een oplossing voor de WTW unit. In onze geval bleek dat een kastombouw te zijn midden op zolder. Iets wat je ook niet zomaar even bedenkt:). Daarnaast kozen we voor 2 extra dakramen voor een voldoende daglicht in de beide kamers. Onze meiden zitten er dus heel riant bij op hun ‘’eigen etage’’ en onze keuzes zorgen er voor dat we daar voorlopig geen omkijken meer naar hebben. Ook niet als de eerste vriendjes zich gaan aandienen.

Nieuwbouw Tips | Indeling Begane grond

Ook beneden zijn er genoeg keuze te maken voor de indeling van je nieuwbouw huis. Afhankelijk van de grote van je woning is het hierbij ook weer heel belangrijk om na te denken wat jullie als gezin belangrijk vinden. Hou je van uitgebreid koken of ben je meer iemand die graag grote groepen visite ontvangt? Wil je een eettafel voor 8 personen omdat je graag etentjes geeft of wil je juist die xxl bank voor film avonden met heel het gezin en aanhang? TIP! Wij kozen ervoor om onze woonkamer van de voorkant van ons huis naar de achterkant te verplaatsen. Deze ruimte zou grote worden door dat we gekozen hadden voor een uitbouw. Omdat wij het heerlijk vinden om een goed serie te kijken is de bank relatief groot en daarnaast grenst onze woonkamer dan aan de tuin waardoor we een heerlijk binnen/ buiten gevolg creëerde. Uiteraard is dit heel persoonlijk want van alle nieuwbouw woningen vanuit ons project zijn we de enige die hier zo over dachten. Smaken verschillen dus op dit gebied:). TIP! Onze twee onder een kap woning kent een standaard indeling. Je kent het vast wel, zo eentje waar je in het midden binnenkomt en waarbij vaak juist die ruimte ongebruikt blijft. Dat is iets wat we zeker niet wilde. Daarom besloten wij het gelijk een functie te geven namelijk onze eethoek kwam daar te staan. Omdat we hier al vooraf over hebben nagedacht besloten we ook dat het verstandiger was om de deur van de hal naar de woonkamer te vervangen voor een schuifdeur. Dat scheelde tenslotte een draairichting van een deur om rekening mee te houden. Maar als je kiest voor een schuifdeur is het dus bijvoorbeeld weer enorm belangrijk dat er geen stopcontacten, thermostaat of lichtknoppen in de weg zitten op de muur waar jij je schuifdeur hebt gepland.  Ook verplaatsen we het lichtpunt voor de eettafel naar het juist punt.
nieuwbouwwoning

Nieuwbouw Tips | Indeling & Lichtpunten

TIP! Een goed lichtplan is zeker net zo belangrijk als een goede indeling. Maar ook vaak iets waar veel kopers van nieuwbouwwoningen te laat of helemaal niet over nadenken.

Juist in deze fase van je nieuwbouwhuis super belangrijk om over na te denken want je kunt nu nog alle elektrapunten op de juiste plek laten aanleggen. Eventueel spots of wandlampen laten plaatsen.

Verlichting is super belangrijk voor de sfeer in je huis. Zeker in de donkere maanden komt de waardering van verlichting meer naar voren. Dus naast dat goede verlichting functioneel is heeft het ook echt grote invloed op de sfeer in je huis en de kleuren van bijvoorbeeld je meubels.

Mijn tip begin hier vrijwel gelijk mee nadat je de indeling hebt bepaald.

Denk verder na over vragen als;

 • Welke activiteiten vinden waar plaats in je interieur. Bijv. lezen, tv kijken, koken enz.
 • Een goed lichtplan bestaat uit verschillende soorten licht. We onderscheiden de volgende soorten verlichting : direct, indirect, accentverlichting en diffuus licht.
  • Direct licht > plafond, bureaulamp, spotjes
  • Indirect licht > staande lamp, wandlamp
  • Diffuus licht (werkplek verlichting)
  • Accent verlichting ( trapverlichting, licht in een nisje)
 • Een goed lichtplan bestaat uit voldoende variantie in hang-, vloer- en wandlampen zodat de ruimte gelijkmatig verlicht wordt.

Vind je dit een toch nog steeds een lastig onderdeel van je nieuwbouw woning schakel dan hulp in van een interieurontwerpen. Zij kan je helpen met het maken van een goed lichtplan. In mijn pakket compleet interieuradvies bied ik dit ook aan.

Zoals je ziet gaat zal je bij het indelen van je nieuwbouwhuis veel keuzes moeten maken. Vind je het na het lezen van deze blog nog steeds lastig om dit toe te passen in jouw nieuwbouwwoning? Heel logisch!

Om een ruimte vanaf papier of vanuit een kale ruimte beton goed in te delen is ook zeker niet makkelijk. Met mijn pakket compleet interieuradvies help ik je hier graag bij.

We beginnen altijd met een kennismaking zodat we kunnen kijken wat jouw wensen zijn en krijgen we een eerste indruk. We gaan immers een langere tijd met elkaar samenwerken. Vervolgens ga ik aan de hand van jullie wensen een indelingsplan maken in 2d of 3d. Hierin bespreek ik de verschillende mogelijkheden met jullie wat betreft de indeling. Stap voor stap maken we samen keuze zodat het net even anders wordt in jullie nieuwbouwwoning en dus geen standaard nieuwbouwwoning gaat worden. Ik denk met je mee qua indeling, materialen en kleuren.

Wil je alleen hulp bij het bepalen van de juiste indeling voor je huis en wil je de rest lekker zelf uitkiezen? Ook dat is mogelijk met een advies op maat. Neem contact met mij op via het contact formulier om de mogelijkheden door te spreken.

Samen maken we er in ieder geval een interieur van dat helemaal bij jou past!

Liefs Wendy

nieuwbouwwoning

Hi, ik ben Wendy!

Hé jij! Wat leuk dat je mijn website bekijkt. Nu je hier bent beland, vraag je je vast af wie achter Thuismus Interieur zit en wat ik voor jouw interieur kan betekenen als Interieuradviseur in Breda en omgeving. 

INTERIEURADVIES
AAN HUIS

Meer informatie

BASIS
INTERIEURADVIES

Meer informatie

COMPLEET
INTERIEURADVIES

Meer informatie