Op zoek naar interieuradvies in Breda en omgeving? Neem contact met mij op!

Japandi Stijl

Japandi Stijl | De woontrend van nu

De Japandi stijl staat met stip in mijn top 3 van favoriete woonstijlen! De trendy woonstijl klinkt heel bijzonder en nieuwe maar simpelweg is het een combinatie van 2 woonstijlen die samenkomen. Het is namelijk een combinatie van de Scandinavische en Japanse woonstijl. De Scandinavische stijl is inmiddels aardig ingeburgerd in veel interieurs. De Japanse stijl is wat onbekender maar staat bekend om rustige natuurlijke invloeden. De combinatie van deze 2 interieurs heet samen de Japandi stijl!

Japandi Stijl
Interieurstylist Breda | Interieurstyling tips

Japandi Stijl | Wat is het dat nou precies?

Deze stijl staat voor minimalistisch, stijlvol en rustig. Als je op zoek bent naar een interieur waarbij je eenheid zoekt, rustige tinten en natuurlijke materialen dan is dit jouw woonstijl! Bij Scandinavische woonstijl wordt er vaak gewerkt met pastel kleuren, blank hout, gecombineerd met een gietvloer en wittinten. De Japandi stijl staat voor iets meer contrast door het toepassen van bijvoorbeeld zwart en donkere houttinten en neutralen kleuren zoals beige, bruin of terracotta.

Japandi Stijl | Kleuren  

Zelf vind ik de kleuren van LAB painting van Vestingh heel goed in deze Japandi stijl passen.

Als je aan de slag gaat met het kiezen van nieuwe verfkleuren om je woning helemaal in Japandi stijl te krijgen kijk dan vooral naar neutrale en warme kleuren als zand, beige/grijs. Hieraan kun je dan gedoseerd een accentkleur zoals terracotta aan toevoegen. Dit kan ook enkel in de accessoires terugkomen of in een mooi fauteuil.

Mocht je het daarnaast nog steeds lastig vinden om de juiste kleuren te kiezen neem dan eens een kijkje op mijn blog over kleuradvies of kies er voor om kleuradvies in te huren. Mijn pakketten vind je hier terug.

werkwijze thuismus interieur

Japandi Stijl | Materialen

Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen. Dit kun je o.a laten terugkomen in het soort behang of wandbekleding maar ook in accessoires die je kiest. Zo zijn er heel veel mooie rustig behangsoorten met een natuurlijke uitstralen van o.a Arte of BN walls die perfect passen in de Japandi stijl.  Daarnaast zijn mooi accessoires onmisbaar in de Japandi stijl. Ze maken het totaal plaatje helemaal af. Maar denk bijvoorbeeld ook aan mooie wollen plaids of linnen kussens en een wollen vloerkleed. Juist door het toepassen van verschillende materialen ontstaat er een mooi resultaat en is het nooit saai in je interieur ondanks het gebruik van een rustig kleurpallet. Denk bij het toepassen van natuurlijke materialen ook eens aan wandbekleding. De wandpanelen van oa Woodupp zijn zeer geschikt voor een Japandi stijl. Of wat dacht je van een tof wandkleed of sierlijsten. Allemaal materialen die perfect passen in de Japandi Stijl. Wat ook een erg leuke toevoeging kan zijn aan je Japandi stijl is het toepassen van wandtextiel. Neem maar eens een kijkje bij Dutch Walltextile Company

Japandi Stijl | Vormen

Deze stijl draait om strak met organische vormen. Dit kun oa doen door een vloerkleed te kiezen in een organische vorm maar wat ook een super mooi trend is zijn de banken in afgeronde vormen. Maar je kunt het bijv ook toepassen in salontafels.
 •         Een mooi voorbeeld van een organische kleed is ..
 •         Een bank in een organische vorm vind je hier
 •         Maar kijk ook eens naar een toffe organische eettafel
Interieurstylist Breda | Interieurstyling tips
Japandi Stijl

Japandi Stijl | Eenheid & Rust

Veel van mijn klanten hebben een druk gezinsleven en zijn opzoek naar rust een eenheid. Maar hoe pas je dat nou toe in je interieur? De Japandi stijl is hier sowieso een perfecte woonstijl voor.

Ik geef je graag een paar tips hoe je meer rust en eenheid creëert in je Japandi stijl interieur.

 •  Belangrijk dat je je beperkt tot maar een paar kleuren om zo rust te bewaren. Een goed kleurpalet bestaat ui 2 basiskleuren en een accentkleur. Dus bijvoorbeeld 2 beige tinten en als accentkleur terracotta. Maar je kunt hier bijvoorbeeld ook een behangsoort aan toevoegen en de accentkleur toepassen in de accessoires of een fauteuil.
 • Om rust te creëren in de gekozen kleur hanteer ik altijd het ezelsbruggetje om de kleur 3x terug te laten komen in je interieur. Zo ontstaat er herkenning en dus rust.
 • Gebruik ook dezelfde materialen. Kies je bijvoorbeeld voor een stalen pui in het zwart. Laat dit materiaal dan ook weer terugkomen in de deurklink of trapleuning
 • Een andere belangrijke tip die ik je wil meegeven om meer rust in je interieur te krijgen is het gebruik van accessoires. Groepeer je accessoires bij elkaar en verspreid ze niet door de hele woning.
 • Probeer ook hoogte verschillen te creëren bij het stijlen van je accessoires.  Dit kun je doen door een mooi kunstwerk of door bijvoorbeeld een bloesemtak in een mooie organische vaas, helemaal Japandi stijl. 
 • Een leuke shoptip voor Japandi stijl accessoires vind ik Zarahome. Zij hebben echt heel veel mooie accessoires die perfect passen in de Japandi interieur stijl.
 • De laatste belangrijke tips die ik je wil meegeven om rust te creëren in je Japandi interieur is het gebruiken van grote meubels. Ook als je kleiner woont! Kies niet heel veel items maar kies er juist minder maar groot. Hoe meer kleine items hoe rommeliger het oogt. Dit geldt overigens ook voor de keuze van een vloerkleed. Neem deze ook zeker niet te klein.
 • Plaats daarnaast je bank nooit helemaal pal tegen de muur maar er net iets vanaf zorgt voor meer diepte. Als je de mogelijkheid hebt om een sidetable te plaatsen achter de bank en voor de muur dan is dat helemaal een goede keuze. Ook hierdoor ontstaat weer diepte en dus rust. Probeer het maar eens uit.

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog genoeg tips hebt gekregen om je interieur helemaal in Japandi stijl om te toveren. Vind je het toch nog wat lastig dan help ik je uiteraard graag. Neem een kijkje bij de verschillende pakketten die ik aanbied.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer over de mogelijkheden van interieuradvies weten? Stuur mij dan een bericht via het contactformulier. Dan plan ik graag een vrijblijvende intake met je in.

Liefs Wendy

nieuwbouwwoning

Hi, ik ben Wendy!

Hé jij! Wat leuk dat je mijn website bekijkt. Nu je hier bent beland, vraag je je vast af wie achter Thuismus Interieur zit en wat ik voor jouw interieur kan betekenen als Interieuradviseur in Breda en omgeving. 

INTERIEURADVIES
AAN HUIS

Meer informatie

BASIS
INTERIEURADVIES

Meer informatie

COMPLEET
INTERIEURADVIES

Meer informatie