Op zoek naar interieuradvies in Breda en omgeving? Neem contact met mij op!

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist?

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist?

Er bestaan veel vooroordelen over interieuradvies. Hoe vaak ik als interieurstylist in Breda wel niet heb gehoord: Interieuradvies dat is toch heel duur?! Tijd om dat vooroordeel weg te nemen.

Dat is bij iedere interieurstylist natuurlijk anders, dus het enige wat ik kan doen is mijn ervaringen delen. Hopelijk heb je daar wat aan!

Wil je enkel een kleuradvies, of wil je je interieur compleet aanpakken met nieuwe meubels? De prijzen hiervoor verschillen behoorlijk, en daarom is het goed om je vooraf goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Veel interieurstylisten werken met een uurtarief of een vanaf prijs per ruimte afhankelijk van de omvang van de opdracht. Daarnaast werken veel interieurstyliste met verschillende pakketten.

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist?
Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist?

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist? Verschillende pakketten

Keuze 1 | Welke ruimte

Wat de kosten zijn voor interieuradvies hangt grotendeels af van de ruimtes die je laat stylen. Wil je interieuradvies over de inrichting van de woonkamer of slaapkamer, of wil je meteen je hele huis aanpakken? Daarnaast is het vaak aantrekkelijker om meerdere ruimtes in een keer te laten stylen zodat je een goede totaalprijs kan afstemmen. 

I

Keuze 2 | Interieuradvies, Interieurstyling of uitvoering? 

De werkzaamheden die een interieurstylist voor je uitvoert verschillen sterk van elkaar. In grote lijnen zijn er 3 opties te omschrijven.

  • Interieurstyling
  • Interieuradvies
  • Interieuradvies + uitvoering

De hoogte van de kosten worden bepaald door welk interieuradvies je kiest maar let ook goed op de inhoud van het advies. Hieronder leg ik kort de grootste verschillen aan je uit.

Interieurstyling

Een interieurstylist geeft tips over kleine interieurvragen die jij hebt. Dit kan online of bij je thuis. De tips die je krijgt van een interieurstylist zijn vaak mondeling interieuradviezen zonder uitgebreide brochure. In sommige gevallen werkt een interieurstylist wel een shoppinglist voor je uit waarin de meubeladviezen zijn verwerkt.  Ook kan het voorkomen dat een interieurstylist de producten uit haar advies voor je inkoopt en de ruimte afstylt.

Vaak duurt een dergelijk advies 1 a 2 uur. De kosten van een interieuradvies door een interieurstylist zijn vaak lager dan die van een interieurstylist die een compleet interieuradvies geeft.  

Compleet Interieuradvies 

Een interieuradvies is echt het advies wat een interieurstylist geeft over de ruimte die jullie samen hebben afgesproken. Hierin is het belangrijk om te kijken of de interieurstylist een brochure voor je uitwerkt. Het uitwerken en laten drukken van een persoonlijke brochure is een zeer waardevol naslagwerk wat veel van mijn klanten nog regelmatig nalezen als het interieuradvies is afgerond. Echter gaat hier wel werk in zitten en zijn de kosten voor een interieurontwerp inclusief brochure vaak duurder. Daarnaast werken niet alle interieurstylisten met een materialenbox. In de interieuadviezen die ik vanuit Thuismus interieur geef aan mijn klanten, werk ik altijd met een brochure als naslagwerk inclusief luxe materialenbox. Dit kan dus ook per interieurstylist verschillen. 

Daarnaast werkt niet elke interieurstylist bij een totaal interieuradvies met 3D tekeningen. Persoonlijk vind ik dit altijd een erg prettige manier om de (toekomstige) bewoners te laten zien hoe hun nieuwe huis er uit gaat. Daarnaast is het ook mogelijk om een 3D gerenderde beelden te laten zien van je (toekomstige) huis. Dit betekend dat er een soort foto gemaakt wordt van het nieuwe interieur aan de hand van de 3D tekeningen die eerder zijn gemaakt. Het geeft een erg realistisch beeld van de werkelijkheid. Als je dan nog een stap verder wil gaan is het vaak ook mogelijk om een 3D animatie te laten maken van je (toekomstige) huis.

Afhankelijk van de werkwijze van een interieurstylist zullen de kosten voor een interieuradvies ook zeer uiteenlopend zijn. 

Interieuradvies + uitvoering

De uitvoering van het interieuradvies is de meest luxe optie waarvoor je kunt kiezen. Je laat na overleg van je wensen en het maken van afspraken de interieurstylist geheel haar gang gaan in je huis. De indeling en en de kleuren worden aangepast en de aankoop van eventuele nieuwe meubels worden voor je gedaan. Je begrijpt dat de kosten van een dergelijk interieuradvies hoger liggen dan bij enkel een interieuradvies of interieurstyling.  

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist?

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist? | Een fijne luxe, maar niet onbetaalbaar 

Ik geef toe: je ziet me geen advies geven aan bekende Nederlanders of goed betaalde voetballers met villa’s. Wel zit ik vaak aan tafel bij drukke koppels die hun baan combineren met een gezin en een sociaal leven. Bij jonge ouders die net een nieuw huis hebben gekocht, kan de keuzestress toeslaan. Dan is compleet interieuradvies een fijne luxe, maar zeker niet onbetaalbaar. Het levert je tenslotte ook veel op. Denk bijv. aan de tijd die je er mee wint om niet naar alle woonwinkels te hoeven gaan. Of de keuzestress die ontstaat doordat jij en je partner niet helemaal op een lijn zitten. Maar denk ook eens aan het feit dat een interieurstylist je behoed voor het maken van verkeerde keuze en dus onnodige kosten. Het is dus echt een investering die zich dubbel en dwars terug verdient. 

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist? |Persoonlijk en transparant interieuradvies

Veel interieurstylisten werken met een op maat gemaakte offerte en delen geen prijzen op hun website. Sommigen werken met een uurtarief en als klant heb je vaak geen idee hoelang een stylist bezig is het met jouw droominterieur. Eindstand: na het uitpluizen van de website weet je nog steeds niet waar je aan toe bent.

Daarom pak ik het anders aan, bij mij geen verrassingen! Mijn prijzen staan namelijk helder beschreven bij ieder pakket. Misschien ga je alleen voor kleuradvies of kies je voor het complete interieuradvies. Bij Thuismus Interieur begint interieuradvies al vanaf €250,-. Voor het meest uitgebreide interieuradvies betaal je €899,-. Valt best mee, toch?

Naast transparantie hanteer ik een persoonlijke en toegankelijke aanpak. Misschien zijn de pakketten net niet helemaal wat je in gedachten had. Geen probleem! Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvende intake. Dan bepalen we samen welk interieuradvies of samenstelling van interieuradviezen bij je wensen aansluit.

Als je meer over mij en mijn liefde voor interieur wil weten, kun je naar deze pagina gaan. 

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist?

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist? |Werkwijze Thuismus Interieur

Kies je voor je Thuismus Interieur? Dan ga ik als volgt te werk: In Breda en omgeving kom ik bij je langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Voor mij is het belangrijk dat we elkaar goed leren kennen en dat je een klik met me voelt. Begrijpen we elkaar? Mooi! Dan kan ik niet wachten om met je aan de slag te gaan.

Na het intakegesprek maak ik een samenvatting van je wensen en ontvang je de offerte. Daarna zet ik jou aan het werk! Je stuurt me – naast een plattegrond van de ruimte – een aantal foto’s toe van jouw droominterieur. Dit geeft mij een nog duidelijker beeld van je smaak. Daarna mag je lekker genieten van dit avontuur, want jouw werk zit erop! Misschien heb je alvast zin om te neuzen tussen mijn vorige projecten, zodat je weet wat je kan verwachten.

Interieuradvies | Hoeveel kost een interieurstylist? | Conclusie

Goed, jij kwam op deze blog terecht omdat je wilde weten wat interieuradvies kost. Conclusie? Dat verschilt per interieurstylist. Mijn goedkoopste interieuradvies kost € 390,-. Hierbij krijg je kleuradvies met een kennismakingsgesprek, een online persoonlijke brochure.

Wil je meer? Dan kun je ook voor een uitgebreider pakket gaan. Hier vind je alle prijzen en de pakketten in een handig overzicht.

Stuur me gerust (en geheel vrijblijvend) een berichtje als je meer wilt weten over de kosten van interieuradvies voor jouw woning. 

Liefs Wendy

nieuwbouwwoning

Hi, ik ben Wendy!

Hé jij! Wat leuk dat je mijn website bekijkt. Nu je hier bent beland, vraag je je vast af wie achter Thuismus Interieur zit en wat ik voor jouw interieur kan betekenen als Interieuradviseur in Breda en omgeving. 

INTERIEURADVIES
AAN HUIS

Meer informatie

BASIS
INTERIEURADVIES

Meer informatie

COMPLEET
INTERIEURADVIES

Meer informatie